Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Vattkoppor. Ska man haka på?

  5 februari 2016

  Det går vattkoppor på dagis och normalt när man hör om smittor håller jag tummar och tår för att Kevin ska klara sig. Men den här gånger håller jag inte tummarna så hårt. Jag funderar till och med på hur jag skulle kunna få kopporna att hoppa över till Kevin. Man har ju hört om folk som bjuder in till vattkoppssmittofika. Folk som åker flera mil och vallfärdar till smittan. Typ.

  Annons

  För vattkoppor vill man tydligen ha avklarat. Så nu när smittan går, är frågan om vi ska försöka haka på?

  Ska man satsa på lite sjukdom och sängliggande eller låta bli? Eller man kanske inte är så sängliggande bara för att man har koppor…

  Än så länge har Kevin inga misstänka vattkoppsprickar och han har heller inte de första symtomen som brukar vara feber, huvudvärk och trötthet. Sjukdomen smittar redan innan man märker att man har blivit sjuk och det tar 10-20 dagar från då man smittats tills att sjukdomen bryter ut. Det kan alltså vara så att han har vattkoppsviruset, bara att vi inte ser det.

  För det känns helt omöjligt att inte smittas. Viruset sprids i luften och när man hostar, nyser och ANDAS. Som sagt, det känns omöjligt att hans små kompisar på dagis inte ska ha fört smittan vidare.

  Det är faktiskt lite viktigt att han får det nu, för om ca 30 dagar ska vi på semester och jag har hört att man inte får flyga med vattkoppor. Det kan alltså bli lite problem det här.

  Vaccin
  Men så finns det ju vaccin också. Jag läser på 1177.se att vaccinet skyddar bra och inte ger många biverkningar. Tydligen ingår vaccinet i andra länders allmänna barnvaccinationen. Om han inte får vattkoppor nu, ska vi vaccinera honom då? Finns det några argument för att inte vaccinera?

  Jag ska nog i alla fall börja med att bjuda in oss på en vattkoppssmittofika. För om han inte lyckas få det på egen hand på dagis, jag då får vi väl hjälpa till.

  Känns sjukt skumt att ”önska” att ens barn ska bli smittad.

  Men, men, det ingår väl i föräldraansvaret.

  IMG_1708

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar