Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Vi hörs i natt!

  23 augusti 2014

  Mina försök att bli av med nattamningen går sådär. Rutinen verkar ha fastnat vid matning runt 02:00 och 05:00, plus/minus några timmar. Samtidigt som jag vägrar ge upp, orkar jag inte bry mig. Det tar nästan mer på krafterna att försöka få till en hel nattsömn, än att gå upp. Så nu har jag bestämt mig för att börja ta tillvara på nattens vakna timmar och göra de till något mysigt och positivt. I skrivande stund låter detta genialiskt. Får se hur länge det är en bra idé. Det är inte så att jag tänker gå upp och tända ljus, koka kaffe och läsa en bok. Nä, jag blir kvar på sängkanten, med ruffsigt hår, hängande ögonlock och ostbågehållning. Men jag passar på att göra något trevligt under tiden som han får sin mage mättad.

  Annons

  IMG_5817.JPG

  Just nu låter jag mig underhållas av appen Pinterest, vilken jag just upptäckt. Här kan man hitta så sjukt mycket inspiration inom precis allt. Min favoritdel är gör-det-själv-projekten och jag längtar verkligen efter höstens regniga dagar som ”tvingar” mig att bara vara hemma och pyssla. Ett hobbyrum känns väldigt aktuellt och jag funderar starkt på att göra om klädkammaren till snickarboa. Det finns nästan ingenting som man inte kan göra själv, en insikt som jag tror kan gå lite väl överstyr. Jag kan nästan höra hur Kevin en dag säger: Kan vi inte köpa färdig som alla andra… En skrikande versionen är kanske mer trolig. Ett nu-får-det-vara-nog-skrik.

  Vakenmedbarn.se – skoj mitt i natten.
  Natten kan även vara en social stund. En natt när jag satt och ammade fick jag ett sms från en kompis med texten: Matdags 😉 Jag hade precis gillat hennes instagrambild och eftersom hon också var uppe och matade, tänkte hon att vi lika bra kunde vara uppe ”tillsammans”. Den sms-konversationen både piggade upp och resulterade i en middagsbokning. Hur trevligt som helst. Tänk om man kunde ha lite sällskap varje natt… Tänk om det fanns ett chatrum, en app, en FB-grupp, en hemsida – där man kunde snicksnacka med andra nattarbetande föräldrar. Här skulle man kunna pigga upp varandra, dela roliga klipp och hålla varandra vakna. Ett nätverk för alla oss som är vakna med barn mitt i natten. Vakenmedbarn.se. Den som vill, varsågod att starta!

  IMG_5509.JPG

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar