Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Vi skjuter fram lusse till nästa år.

  13 december 2015
  IMG_1377

  Söt pepparkaksgubbe.

  Lusse-liten. Inget tåg fick vi se idag och inget pepparkaksbak blev det. Planerna sprack både en och två gånger. Jag fastnade på Ica Maxi (hittade inget bra shopping-flow=allt tog tre gånger så lång tid), så vi missade det planerade lussetåget i ett närliggande stall. På ett sätt är jag ganska glad över det. Jag gillar inte hästar. Jag är lite småskraj. De är stora och okontrollerbara. Flippar en häst, har jag ingen aning om vad jag ska göra. Springa. Leka död. Leka stor och farlig. Skrika. Stå still. Rulla ihop mig som en boll. Hästtjej? Nja inte riktigt va. Och dessutom, jag har väldigt svårt för stall-lukten dvs hästbajset. Det sticker obehagligt i näsan och så får man hästsmak i munnen. Redan när jag var liten hade jag problem med detta. Lukten. Stall och ladugård är kanske inte samma sak, men när vi besökte en bondgård med skolan, stod jag utanför och hulkade medan alla andra kollade in djuren. Hur som helst, vi blev ”inbjudna” (informerade) av stallägarens dotter och när hon beskrev Luciatåg på häst, så lät det så mysigt. Tänkte att det vore kul för Kevin. Men det får bli nästa år. Stallet lär ju ligga kvar och Kevin är kanske lite mer lussig själv då. Han kanske till och med förväntar sig att vi går och ser ett Lucia-tåg. Är det så man/alla/familjer gör på Lucia?

  Annons
  IMG_1370

  Tveksam pepparkaksgubbe.

  När jag insåg att vi skulle missa häst/lussetåget, någonstans mellan grönsakerna och mjölken, kom jag på att vi kunde baka pepparkakor istället. Det är Luci-igt. Köpte deg och kristyr. Skönt med halvfabrikat/helfabrikat. Men det blev inget bak heller. Kevin somnade i soffan klockan 17. Omöjlig att väcka. Ingen middag. Ingen välling. Ingen dusch. Jag försökte få honom att vakna genom att hålla lite pepparkaksdeg under näsan, det luktar ju så gott. Duttade med degen på läpparna, för att han skulle känna smaken. Men icke. Han tackade för sig.

  IMG_1372

  Ointresserad pepparkaksgubbe.

  Det ska bli kul att se när han vaknar imorgon. Eller nej det ska inte bli kul, det kommer vara hemskt. För T visserligen, det är hans tur. Morgonstund. Fånga dagen Älskling!

  IMG_1374

  Pepparkaksgubbe som tröttnat på sin jobbiga mamma och hennes förbannade kamera…

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar